poniedziałek(29-04-2024)wtorek(30-04-2024)środa(01-05-2024)czwartek(02-05-2024)piątek(03-05-2024)
ŚniadaniePieczywo mieszane z masłem, szynką z ,,Dymnej Chaty”. Kawa z mlekiem. Talerzyk warzyw (pomidor, ogórek, papryka). Herbata z cytryną. ALERGENY: pszenica, żyto, mleko.Wek z masłem i miodem. Kakao. ALERGENY: Pszenica ,miód mlekoŚwięto.Pieczywo mieszane z masłem i pasztetem drobiowym. Ogórek kiszony. Herbata z cytryną. ALERGENY: Pszenica, mlekoŚwięto.
Drugie śniadanieSzklanka soczku z czarnej porzeczki.Jabłko.Święto.Szklanka soczku.Święto.
ObiadBarszcz czerwony zabielany z ziemniakami .Kluski na parze z masłem i cukrem. Kompot agrestowy.. Woda. ALERGENY:Seler, mleko, jaja, pszenica.Krupnik z kaszą jęczmienną. Kopytka , pieczeń z karczku w sosie własnym, kapusta czerwona. Kompot z owoców mieszanych. Woda. ALERGENY: Seler, jęczmień, jaja, pszenica, mleko.Święto.Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami. Makaron z serem na słodko. Kompot wieloowocowy. Woda. ALERGENY: Seler, mleko, jajaŚwięto.
PodwieczorekKisiel. Jabłko. Herbatniki ALERGENY: Gluten.Soczek. Wafelek ryżowyŚwięto.Serek ,, Bakuś” Ciasteczka biszkoptowe. ALERGENY: Mleko, gluten.Święto.

* Numery alergenów występujących w posiłkach
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu
12. Miód
( Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady E. N 1169/2011 )

Pieczywo mieszane-tj m.in.;bułka/chleb pszenno – żytni,słonecznikowy, graham z ziarnami,orkiszowy   itp

Woda dostępna bez ograniczeń. 

Jadłospis może ulec niewielkim zmianom. 

 Smacznego!

To Top